Elültetjük gyermeked Babafáját!

Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak
tiszta levegőt a Babafával!

Csatlakozz egy kattintással a Babafa 2024. tavaszi
faültetéséhez, és legyél te is részese a változásnak!

Formáljuk együtt a jövőt!

Hozzuk helyre a hibáinkat, tegyünk együtt a jövőért MOST!

Soha nem látott ütemben irtják az erdőket szerte a világon, hogy növeljék a termőföldek méretét, ráadásul a klímaváltozás eredményeként több millió hektáron válnak az erdők a pusztító tűz martalékává. A fák és az összefüggő erdők számának csökkenése társadalmunkra is kihat: az egyre szennyezettebb levegő számos egészségügyi problémát, akár korai halálozást is okoz, és fokozza a klímaváltozás negatív következményeit.

Tudtad?

Egyetlen kifejlett fa egy ciklusa alatti oxigén kibocsátása 10 ember éves oxigén szükségletét fedezi. Ráadásul a fák jelentős mennyiségű szén-dioxid megkötésével tisztítják a levegőt. Babafáink kifejlődve akár emberek ezreit juttathatják tiszta levegőhöz! Civilizációnk fennmaradása a meglévő erdők megóvásán és az újak telepítésén múlik. Minél több fa vesz körül bennünket, annál tisztább levegőt lélegezhetünk be, ráadásul a káros anyagok mennyisége is csökken a légkörben.

Itt az idő!

Szeretnél tenni azért, hogy utódainkra élhető bolygót hagyjunk? Mindenkinek, így neked is van felelősséged ebben! Ne várj másokra, cselekedj most!

A faültetésünk hazai erdészetben fog megtörténni a téli ültetési szezonban. Célunk, hogy segítsük a meglévő erdő regenerálódását, az erdő ökoszisztémájának javítását.

Az elültetett – jelenleg fél méteres – facsemeték néhány év múlva igazi erdőélményt nyújtanak, ráadásul látogathatók, így akár egy hangulatos családi pikniknek is remek helyszínei lehetnek.

Megvásárolt Babafád helye a weboldalunkon és a Facebook oldalunkon megtalálható térképen is fel lesz tüntetve, a vásárlásról postai úton újrahasznosított papírból készülő Babafa Emléklapot küldünk Neked!

Bízd ránk a munkát!

Veletek együttműködve Babafák sokaságát ültetjük, és a folyamat minden fázisában a környezetvédelem iránt elkötelezett, szakterületükön elismert emberekkel dolgozunk együtt. 

Mindez garantálja, hogy a Babafákból ültetett erdőink elérve a „felnőttkort”, valóban hozzájáruljanak klímánk helyreállításához.

Kik vagyunk?

Mi, a Babafa csapata Hozzád hasonló édesanyák és édesapák vagyunk. Olyan emberek, akik elhatároztuk, hogy kezünkbe vesszük a dolgokat és teszünk azért, hogy gyermekeinkre, unokáinkra ne egy ökológiai katasztrófa felé sodródó, hanem egy csodálatos kék bolygót hagyjunk – rengeteg zölddel.

Hazai erdészetekkel együttműködve beszerezzük a fát, szakembereinkkel elültetjük és nyomon követjük Babafád fejlődését.

Mennyibe kerül a faültetés?

1 db Babafa facsemetének kiültetésének megszervezése és megvalósítása, valamint az emléklapod elkészítése és postázása:

14.490 Ft (bruttó)

Neked ér ennyit egy fa, ami évtizedekig szolgál majd mindannyiunkat? Ne késlekedj, dönts okosan!

Mit kell tenned?

Csupán 3 egyszerű lépés

Válassz egy (vagy akár több) Babafát és tedd a kosárba!

Add meg az adataidat és rendeld meg a fát!

Érezd a szívedet átjáró jó érzést, és várd az emléklapod!

 

A rendelésed beérkezése után a következő ültetési szezonban megszervezzük a faültetést. A faültetésről fényképeket fogunk feltenni az oldalunkra, és térképen is bejelöljük, hogy később személyesen is meglátogathasd Babafá(i)dat! 

Választható Babafák

 

Válaszd ki a facsemeté(i)det, és bízd ránk az erdősítést!
(A képek már a kifejlett fákat mutatják)

 

Vadkörte

Vadkörte

barkócaberkenye

Barkócaberkenye

kocsanyos tolgy

Kocsánytalan tölgy

molyhos tölgy

Molyhos tölgy

Válaszd ki a kívánt típust!
Product total
Options total
Grand total

Akik már ültettek fát…

„Tavaly egy facebook hirdetésként jött velem szembe a Babafa oldala. Épp nem volt időm elolvasni, hogy Kik-Mik-Kicsodák, viszont biztos voltam benne, hogy bármit is csinálnak, csatlakozom hozzájuk. Az őszi volt az első faültetés amikor a Kislányomnak és az Unokaöcsémnek is ültettek Anikóék egy-egy korai juhart, amiről kaptunk képeket, koordinátákat is. A tavaszihoz is csatlakozni fogunk, ezzel egy kis öko-hagyományt teremtve maguknak és a kicsiknek.”

B. Evelin

„Harmadik gyermekünk születése alkalmából ültettünk a segítségetekkel egy fát. Ez a gondolat mindig is nagyon kedves volt számomra. Mivel saját fát ültetni nincs lehetőségünk, nagyon megörültem a Babafának. Az ültetésről kapott képeket és a szép, igényes emléklapot eltettem a kislányom emlékes dobozába. Tavaszra pedig már tervezem, hogy személyesen is meglátogatjuk a Mi fánkat.”

V. Nikoletta

Partnerünk

Pannon Örökerdő Kft.

Szakmai célunk a természetközeli és az örökerdő gazdálkodási mód minél több települési és magántulajdonú erdőben történő meghonosítása, a fával borított területek növelése. Az erdőre, mint a legösszetettebb szárazföldi ökoszisztémára tekintünk, amely a fenntarthatóság és a körkörös gazdaság gyakorlati megvalósításával kapcsolatos szemléletformálás legjobb helyszíne.

Boros Attila

Okleveles erdőmérnök, környezetvédelmi és térinformatikai szakmérnök

  • 25 év szakmai tapasztalat (Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., Pilisi Parkerdő Zrt., magán erdészeti szakirányító, NAK szaktanácsadó)
  • 3000 hektár szakirányított erdőterület (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas vármegye)
  • Örökerdő-gazdálkodási gyakorlat, Pro Silva partner
  • Települési erdők kezelése

Lomniczi Gergely

Okleveles erdőmérnök, senior kommunikációs tanácsadó

  • 20 év szakmai tapasztalat (Pilisi Parkerdő Zrt., Országos Erdészeti Egyesület, Agrárminisztérium, Indigo Communications Kft.)
  • Városi erdőgazdálkodási gyakorlat (Budapest és agglomeráció)
  • Erdészeti kommunikáció, lakossági ismeretterjesztés és tájékoztatás
  • Pro Silva Hungariae-díj kitüntetés, 2016

Bővebb információt talál rólunk honlapunkon: https://pannonorokerdo.hu

 

 

Mert rajtunk múlik, hogy örök-e az erdő!

Gyakran Ismételt Kérdések

Melyik fa lesz az enyém? Megtalálom a sajátomat?

A fákat külön nem jelöljük. Egy térképen jelöljük a Babafák ültetési helyét, ahoval ellátogathattok és kiválaszthatjátok a szívetekhez legközelebb állót.

Milyen fákból választhatunk?

A fák listáját szakemberek állítják össze, a meglévő faállományt veszik alapul és ehhez ajánlanak fa típusokat. A 2023. tavaszi Budakeszi Erdészet területére ezek közül a fák közül választhattok: kocsánytalan tölgy, molyhos tölgy, vadkörte, barkócaberkenye.

Részt vehetek az ültetésen?

Az ültetések a jelenlegi helyzetben nem nyilvánosak.

Mi történik, ha 1-2 év múlva elpusztul a babafám?

Ez előfordulhat, hiszen ismerjük a természetet, viszont a jó hír, hogy ezek a fák elég erősek ahhoz, hogy túléljenek. Az elszáradt fákat pótoljuk!