Elültetjük gyermeked Babafáját!

Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak
tiszta levegőt a Babafával!

Csatlakozz egy kattintással a Babafa 2023. téli-tavaszi
faültetéséhez, és legyél te is részese a változásnak!

Formáljuk együtt a jövőt!

Hozzuk helyre a hibáinkat, tegyünk együtt a jövőért MOST!

Soha nem látott ütemben irtják az erdőket szerte a világon, hogy növeljék a termőföldek méretét, ráadásul a klímaváltozás eredményeként több millió hektáron válnak az erdők a pusztító tűz martalékává. A fák és az összefüggő erdők számának csökkenése társadalmunkra is kihat: az egyre szennyezettebb levegő számos egészségügyi problémát, akár korai halálozást is okoz, és fokozza a klímaváltozás negatív következményeit.

Tudtad?

Egyetlen kifejlett fa egy ciklusa alatti oxigén kibocsátása 10 ember éves oxigén szükségletét fedezi. Ráadásul a fák jelentős mennyiségű szén-dioxid megkötésével tisztítják a levegőt. Babafáink kifejlődve akár emberek ezreit juttathatják tiszta levegőhöz! Civilizációnk fennmaradása a meglévő erdők megóvásán és az újak telepítésén múlik. Minél több fa vesz körül bennünket, annál tisztább levegőt lélegezhetünk be, ráadásul a káros anyagok mennyisége is csökken a légkörben.

Itt az idő!

Szeretnél tenni azért, hogy utódainkra élhető bolygót hagyjunk? Mindenkinek, így neked is van felelősséged ebben! Ne várj másokra, cselekedj most!

A faültetésünk hazai erdészetben fog megtörténni a téli ültetési szezonban. Célunk, hogy segítsük a meglévő erdő regenerálódását, az erdő ökoszisztémájának javítását.

Az elültetett – jelenleg fél méteres – facsemeték néhány év múlva igazi erdőélményt nyújtanak, ráadásul látogathatók, így akár egy hangulatos családi pikniknek is remek helyszínei lehetnek.

Megvásárolt Babafád helye a weboldalunkon és a Facebook oldalunkon megtalálható térképen is fel lesz tüntetve, a vásárlásról postai úton újrahasznosított papírból készülő Babafa Emléklapot küldünk Neked!

Bízd ránk a munkát!

Veletek együttműködve Babafák sokaságát ültetjük, és a folyamat minden fázisában a környezetvédelem iránt elkötelezett, szakterületükön elismert emberekkel dolgozunk együtt. 

Mindez garantálja, hogy a Babafákból ültetett erdőink elérve a „felnőttkort”, valóban hozzájáruljanak klímánk helyreállításához.

Kik vagyunk?

Mi, a Babafa csapata Hozzád hasonló édesanyák és édesapák vagyunk. Olyan emberek, akik elhatároztuk, hogy kezünkbe vesszük a dolgokat és teszünk azért, hogy gyermekeinkre, unokáinkra ne egy ökológiai katasztrófa felé sodródó, hanem egy csodálatos kék bolygót hagyjunk – rengeteg zölddel.

Hazai erdészetekkel együttműködve beszerezzük a fát, szakembereinkkel elültetjük és nyomon követjük Babafád fejlődését.

Mennyibe kerül a faültetés?

1 db Babafa facsemetének kiültetésének megszervezése és megvalósítása, valamint az emléklapod elkészítése és postázása:

8500 Ft + ÁFA

Neked ér ennyit egy fa, ami évtizedekig szolgál majd mindannyiunkat? Ne késlekedj, dönts okosan!

Válaszd ki Babafá(i)dat!

Kattints a lenti gombra, válaszd ki a Babafá(i)d, rendeld meg, és bízd ránk az erdősítést!

Mit kell tenned?

Csupán 3 egyszerű lépés

Válassz egy (vagy akár több) Babafát és tedd a kosárba!

Add meg az adataidat és rendeld meg a fát!

Érezd a szívedet átjáró jó érzést, és várd az emléklapod!

 

A rendelésed beérkezése után a következő ültetési szezonban megszervezzük a faültetést. A faültetésről fényképeket fogunk feltenni az oldalunkra, és térképen is bejelöljük, hogy később személyesen is meglátogathasd Babafá(i)dat! 

Választható Babafák

 

Válaszd ki a facsemeté(i)det, és bízd ránk az erdősítést!
(A képek már a kifejlett fákat mutatják)

 

Vadkörte

Vadkörte

barkócaberkenye

Barkócaberkenye

kocsanyos tolgy

Kocsánytalan tölgy

molyhos tölgy

Molyhos tölgy

Válaszd ki a kívánt típust!
Product total
Options total
Grand total

Akik már ültettek fát…

„Tavaly egy facebook hirdetésként jött velem szembe a Babafa oldala. Épp nem volt időm elolvasni, hogy Kik-Mik-Kicsodák, viszont biztos voltam benne, hogy bármit is csinálnak, csatlakozom hozzájuk. Az őszi volt az első faültetés amikor a Kislányomnak és az Unokaöcsémnek is ültettek Anikóék egy-egy korai juhart, amiről kaptunk képeket, koordinátákat is. A tavaszihoz is csatlakozni fogunk, ezzel egy kis öko-hagyományt teremtve maguknak és a kicsiknek.”

B. Evelin

„Harmadik gyermekünk születése alkalmából ültettünk a segítségetekkel egy fát. Ez a gondolat mindig is nagyon kedves volt számomra. Mivel saját fát ültetni nincs lehetőségünk, nagyon megörültem a Babafának. Az ültetésről kapott képeket és a szép, igényes emléklapot eltettem a kislányom emlékes dobozába. Tavaszra pedig már tervezem, hogy személyesen is meglátogatjuk a Mi fánkat.”

V. Nikoletta

A projektben együttműködő partnerünk a JÖN Alapítvány (teljes nevén: Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány), amely hazánk egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmács funkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt. Az alapítvány üzemelteti a Hulladékvadász.hu – hulladék témájú hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot.

A jelenleg fél-egyméter magas facsemetéket hazai erdészetekben ültetjük el. Az ország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúrájának részeként az általuk folytatott fenntartható erdőgazdálkodás a természeti értékek megőrzését szolgálja, miközben lehetőséget biztosít az egészséges kikapcsolódásra: a parkerdőben évente több millió látogatói alkalmat regisztrálnak.

Gondoskodj te is a jövő generációiról, ajándékozz tiszta levegőt a Babafával és bízd ránk az erdősítést!

 

A 2020. őszi faültetésről készítettünk egy összefoglalót, amit itt megtalálsz.

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Melyik fa lesz az enyém? Megtalálom a sajátomat?

A fákat külön nem jelöljük. Egy térképen jelöljük a Babafák ültetési helyét, ahoval ellátogathattok és kiválaszthatjátok a szívetekhez legközelebb állót.

Milyen fákból választhatunk?

A fák listáját szakemberek állítják össze, a meglévő faállományt veszik alapul és ehhez ajánlanak fa típusokat. A 2023. tavaszi Budakeszi Erdészet területére ezek közül a fák közül választhattok: kocsánytalan tölgy, molyhos tölgy, vadkörte, barkócaberkenye.

Részt vehetek az ültetésen?

Az ültetések a jelenlegi helyzetben nem nyilvánosak.

Mi történik, ha 1-2 év múlva elpusztul a babafám?

Ez előfordulhat, hiszen ismerjük a természetet, viszont a jó hír, hogy ezek a fák elég erősek ahhoz, hogy túléljenek. Az elszáradt fákat pótoljuk!