Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyek gyakran előfordulnak.
Ha nem találsz választ a kérdéseidre, kérünk, vedd fel felünk a kapcsolatot!

Mi az a Babafa?

A babafa egy facsemete, körülbelül 80-100 cm magas. A babafát kisgyermek születésének alkalmából ültetjük, mellyel megtesszük az első lépést a tisztább levegőért, gyermekeink szebb jövőjéért, egy élhető bolygóért.

Mik a szállítási és fizetési feltételek?

A babafát futárszolgálat viszi házhoz. A fát gondosan csomagoljuk, óvjuk szállítás során.
A webshopban banki átutalással, paypallal és barionnal tudsz fizetni.

Milyen fafajtákból lehet választani?

A webáruház kínálatát folyamatosan bővítjük és változtatjuk, többnyire magyar őshonos fafajtákból tudsz választani.

Melyik, milyen környezetbe/kertbe javasolt?

Valamennyi fa alatt megtalálod a pontos leírást arra vonatkozóan, hogy melyik fa milyen helyet szeret és milyen ápolást igényel.

Ültetés folyamata. Hogyan kell gondoznom?

Hiába kicsik a fák, ki kell ásni a 60x60x60 centiméteres ültető gödröt.

Ásáskor figyeljünk, hogy a talaj felső 30 centiméterét a gödör aljába töltsük vissza, az alsót pedig felülre helyezzük majd el. Érdemes javítani a meglévő talajt, egy fához 10l komposztált szarvasmarha trágyát javaslok, melyet porhanyós földdel keverjünk el. Ez nyugodtan mehet a gyökér közvetlen közelébe, nem fogja megégetni. Virágföld is alkalmas, ha nincs más, viszont tudni kell, hogy abban nincs, sok tápanyag szóval idővel szerezzünk trágyát.

Ültetés közben már vizet is készítsünk a kis facsemetének, a gödör alját, illetve a betemetés után is locsoljuk meg. Semmi képen se tapossuk az ültetéskor a földet. Ha végeztünk, a maradék földdel készítsünk kis gátat a fa köré, hogy az öntözővíz ne folyjék el a fa tövétől.

heti 2 alkalommal meg kell locsolni a fát, minimum 15l vízzel. A vízhez időnként (havonta 1x) adhatunk tápoldatot is a tájékoztatóján leírt mennyiségben.

Honnan származnak a fák?

A fák Magyarországról, az Alföldről, magyar kertészetekből származnak.

Az év minden részében rendelhetek fát?

A fákat konténerben szállítjuk. Ültetésüknek az ideális időszak tavasszal, lombfakadás előtt van fagymentes időszakban, illetve ősszel a legjobb. A babafák egész évben elérhetőek és ültethetőek. A babafa a konténerben sokáig jól érzi magát.

Milyen termékekből választhatok?

A fákon túl összeállítottunk számos alkalomra ökotudatos megoldásokat. Ajándékcsomagjainkban megtalálható a legkisebbeknek adható „Megérkeztem” ajándékcsomag, Anyának, Apának és Nagytesónak szóló termékkínálat. Mindezen felül alkalmakra (anyák napja, karácsony, születésnap, stb.) valamint ökotudatos háztartások kialakításában segítenek csomagjaink.

Van lehetőség személyes átvételre?

Online webshopot üzemeltetünk, így házhozszállítási lehetőséget tudsz kérni.

Kapcsolat

Ha kérdésed van, rendelnél, de nem tudod, hogyan, vagy van egy jó témaötleted, írj nekünk bátran. Ezt megteheted az alábbi űrlapon keresztül is

6 + 2 =