Esküvőre készülsz? Ez szinte minden lány álma, a várva várt pillanat, a Nagy Nap, ami eddigi életed talán legszebb óráit jelenti. Gondosan tervezel hát, esküvői magazinokat bújsz, idézetet keresgélsz a meghívóra, és lassan már az összes, a megpróbáltatásokat jól tűrő virágfajtát ismered, hogy a csokrod ne csak gyönyörű legyen, de állja is a sarat. Elalvás előtt a bevonuló zenétek taktusai szólnak a fejedben, és gondolatban már kifelé tartotok a templomból a harangzúgás közepette, amikor beléd nyilall: valami még hiányzik. Bizony! A sablonos esküvői ceremóniát fel kellene valamivel dobni! Ehhez hoztuk a legjobb ötleteket, köztük az idei újdonsággal!

A polgári szertartás két jogilag kötelező eleme az IGEN elhangzása és az anyakönyv aláírás. Talán újdonság lesz számodra, de a gyűrűhúzás például nem kötelező! (Ettől függetlenül az egyik legszebb epizódja a házasságkötésnek.) Ezeken kívül, hogy még meghittebbé, szebbé, emlékezetesebbé tegyék az alkalmat további romantikus elemmel is ki szokták egészíteni a szertartást.

Ha a hófehér galambok röptetése már túl snassz, ha így is tele a vitrin poharakkal, ezért kerülnéd a gravírozott pezsgőspoharakat, akkor még mindig számtalan lehetőséged van, hogy egyedivé tedd az esküvőd. Ízlés és nyilván pénztárca dolga, hogy mit választasz, ám tartsd szem előtt: ha valami igazán stílusosra és emlékezetesre vágysz, akkor nem feltétlenül ez az a momentum, amin spórolni kell.

Homoköntés:

„A kettőből egy” típusú ceremóniák közé tartozik. Némi utánajárást igényel, hiszen előzetesen be kell szereznetek két mutatós dekorüveget (a szív forma adja magát), egy nagyobb üvegedényt, és kétféle színű dekorhomokot. A lelőhely pedig a számos kreatívbolt egyike vagy az internetes webshopok. A szertartáson egyszerre öntitek a nagyobb edénybe a dekorüvegből a homokot, amely így egymással keveredve végül látványos eredményt ad, jelképezve, hogy már közös úton jártok.

Gyertyagyújtás:

Szintén „kettőből egy”. Csendes, szép jelenet, amikor az ifjú pár két külön gyertya lángjával meggyújt egy harmadik, a közössé vált életet jelképező gyertyát, amelyet utána hazavisztek… és legtöbbször elraktok valahova egy doboz mélyére.

Időkapszula:

A legújabb trend, ami most van felfutóban, ezért, ha ezt választod, biztosan nem egy elcsépelt ötlet kerül a ceremónia forgatókönyvébe. Már az időkapszula megjelenése is elegáns, hiszen egy-egy ilyen darab fényes krómacélból készül, ami tényleg egy életre szól. Hogy mi kerül bele, az a fantáziátokra van bízva, de éppen ez a lényeg: olyan dolgokat helyezzetek bele, amelyeket – ha a kapszulát felnyitjátok pl. a 10. házassági évfordulón (az időpont megegyezés kérdése), akkor szép emlékeket idézzen és mély érzéseket ébresszen. Írhattok például üzenetet egymásnak, megfogalmazhatjátok benne, hogy szerintetek hol tart a kapcsolatotok a felnyitáskor, mit szerettek a másikban. A násznépet is megkérhetitek, hogy érkezzenek rövid üzenetekkel számotokra. Tehettek az időkapszulába akár egy pendrive-ot is, rajta hangüzenettel, kis videóval, fotókkal, vagy éppen egy-egy apró ajándékot, amit egymásnak szántok. Írhattok pl. felajánlásokat, amiből párotok választhat mondjuk hármat a felnyitáskor, amit megvalósítotok: egy romantikus vacsora, masszázs, közös meccsnézés, szenvedélyes együttlét … stb.

Ital vagy fűszerkeverés:

Már ki is találtad, igaz? Igen, itt kétféle italból lesz egy (Pl. fehér és vörösbor összeöntéséből egy isteni rozé, csak figyelj a borok minőségére; de keverhettek másféle italokat is) vagy kétféle fűszerből fűszerkeverék, amit aztán felhasználhattok a konyhában. Ez utóbbit elsősorban gasztrománoknak ajánljuk. ?

Növényültetés:

Környezetbarát opció, ami később is örömet okoz. A szertartásra készítsetek elő egy virágcserépben jó minőségű földet, majd hintsetek rá fűszernövény magokat, és locsoljátok meg. Gondoskodást igényel, ám a szárba szökkenő fűsernövényekkel (bazsalikom, rozmaring, zsálya, kakukkfű stb.) később szerelmednek készült ételeket is ízesíthetsz, így gyakran felidézve a házasságkötés boldog pillanatait. És így nem csak a lélek, de a gyomor is kényeztetve lesz! Ültethettek persze más növényt is, például szukkulenseket, ezek egész jól bírják a megpróbáltatásokat akkor is, h egy hétig feléjük sem nézel.

Lufieregetés:

Eltűnőben lévő szokás, am nem véletlen, hiszen a természetben földet érő léggömbök környezetszennyezőek, és nem egy állat halálát okozták már az elfogyasztott gumidarabok vagy a rájuk tekeredett madzagok. Hacsak nem találsz százszázalékban lebomló léggömböt, akkor ehelyett inkább az időkapszulát ajánljuk! A léggömbbe szánt üzenetek remek helyen lesznek ott is, ráadásul így mindegyik megőrződik, és még a természetnek sem ártotok.

Esküvőből ideális esetben egyetlen van az életedben, ezért fontos, hogy minden a „helyén legyen”. Az esküvőt érdemes olyan ceremóniával tervezni és megvalósítani, ami szinte konzerválja az akkor átélt boldog pillanatokat, és még évek múlva is eltölt titeket a boldogság, ha kezetekbe kerül az ott közösen létrehozott dolog. Ezért mi a fentiekből az időkapszulát ajánljuk, hiszen évek, évtizedek múlva is boldogságinjekciót ad a kapcsolatotoknak, ahogy elolvassátok a benne rejlő üzenteket, megnézegetitek a képeket, vagy kívánságot valósítotok meg a benne rejlő listáról.