Ültess fát velünk MOST!

Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak
tiszta levegőt a Babafával!

Az általad választott Babafával most Te is tehetsz azért, hogy
bolygónk zöldebbé váljon és új fával/fákkal gazdagodjon egy
csodálatos hazai erdő! 
Eleged van a szócséplésből? Itt az idő,
most te is tehetsz valamit! Egyszerűen válassz ki egy
facsemetét, és mi vállaljuk az erdősítést együttműködő
partnereinkkel.

Legközelebb április elején ültetünk Babafákat.

Csatlakozz egy kattintással a Babafa 2021. tavaszi
faültetéséhez, és legyél te is részese a változásnak!

Formáljuk együtt a jövőt!

?

Hozzuk helyre a hibáinkat, tegyünk együtt a jövőért MOST!

Soha nem látott ütemben irtják az erdőket szerte a világon, hogy növeljék a termőföldek méretét, ráadásul a klímaváltozás eredményeként több millió hektáron válnak az erdők a pusztító tűz martalékává. A fák és az összefüggő erdők számának csökkenése társadalmunkra is kihat: az egyre szennyezettebb levegő számos egészségügyi problémát, akár korai halálozást is okoz, és fokozza a klímaváltozás negatív következményeit.

a természet érintése
forest is for rest

Tudtad?

Egyetlen kifejlett fa egy ciklusa alatti oxigén kibocsátása 10 ember éves oxigén szükségletét fedezi. Ráadásul a fák jelentős mennyiségű szén-dioxid megkötésével tisztítják a levegőt. Babafáink kifejlődve akár emberek ezreit juttathatják tiszta levegőhöz! Civilizációnk fennmaradása a meglévő erdők megóvásán és az újak telepítésén múlik. Minél több fa vesz körül bennünket, annál tisztább levegőt lélegezhetünk be, ráadásul a káros anyagok mennyisége is csökken a légkörben.

Itt az idő!

A Babafák ültetése hazai erdészetek fáinak rehabilitációját, a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaira való felkészítését szolgálja. A tavaszi faültetésünk a Budakeszi Erdészetben fog megtörténni. Célunk, hogy segítsük a meglévő erdő regenerálódását, az erdő ökoszisztémájának javítását.

Az elültetett – jelenleg fél méteres – facsemeték néhány év múlva igazi erdőélményt nyújtanak, ráadásul látogathatók, így akár egy hangulatos családi pikniknek is remek helyszínei lehetnek, azzal az elégedettség érzéssel együtt, hogy aktívan tettünk az erdő gyarapodásáért. 

Megvásárolt Babafád helye a weboldalunkon és a Facebook oldalunkon megtalálható térképen is fel lesz tüntetve, a vásárlásról postai úton újrahasznosított papírból készülő Babafa Emléklapot küldünk Neked!
A Babafa erdővel kapcsolatos hírekről felületeinken folyamatos tájékoztatást adunk.

Szeretnél tenni azért, hogy utódainkra élhető bolygót hagyjunk? Mindenkinek, így neked is van felelősséged ebben!

Ne várj másokra, cselekedj most!

Bízd ránk a munkát!

A nagy változást hozó dolgok is apró lépéssel kezdődnek. Bizonyára te is nagyon elfoglalt vagy, ezért a Babafa csapata leveszi a válladról a faültetés terhét.

Veletek együttműködve Babafák sokaságát ültetjük, és a folyamat minden fázisában a környezetvédelem iránt elkötelezett, szakterületükön elismert emberekkel dolgozunk együtt. 

Mindez garantálja, hogy a Babafákból ültetett erdőink elérve a „felnőttkort”, valóban hozzájáruljanak klímánk helyreállításához.

Leinformálható partnerekkel, komoly szakemberekkel dolgozunk együtt, megvásárolt Babafád valóban jó kezekben lesz!

Kik vagyunk?

Mi, a Babafa csapata Hozzád hasonló édesanyák és édesapák vagyunk.

Olyan emberek, akik elhatároztuk, hogy kezünkbe vesszük a dolgokat és teszünk azért, hogy gyermekeinkre, unokáinkra ne egy ökológiai katasztrófa felé sodródó, hanem egy csodálatos kék bolygót hagyjunk – rengeteg zölddel. Egyre gyarapodó, tiszta levegőt és termékeny talajt biztosító, hűs árnyékot adó erdőkkel.

Együttműködő partnereinkkel nagyban gondolkodunk, de a megvalósításhoz a Te segítségedre is szükségünk van!

A JÖN Alapítvánnyal és hazai erdészetekkel együttműködve beszerezzük a fát, szakembereinkkel elültetjük és nyomon követjük Babafád fejlődését.

Te pedig segítségedért és támogatásodért cserébe egy gyönyörű, újrahasznosított papírból készült emléklapot is kapsz majd tőlünk, amit büszkén tehetsz ki a falra.

soil

Mit kell tenned?

Csupán 3 egyszerű lépés

Válassz egy (vagy akár több) Babafát!

Add meg az adataidat és utald el a végösszeget!

Érezd a szívedet átjáró jó érzést, és várd az emléklapod!


Az utalásod beérkezése után megszervezzük a faültetést. A faültetésről fényképeket fogunk feltenni az oldalunkra, és térképen is bejelöljük, hogy később személyesen is meglátogathasd Babafá(i)dat! 

Választható Babafák

 

Válaszd ki a facsemeté(i)det, és bízd ránk az erdősítést!
(A képek már a kifejlett fákat mutatják)

Vadkörte

Vadkörte

barkócaberkenye

Barkócaberkenye

kocsanyos tolgy

Kocsányos tölgy

molyhos tölgy

Molyhos tölgy

Mennyibe kerül?

1 db Babafa facsemetének kiültetésének megszervezése és megvalósítása, valamint az emléklapod elkészítése és postázása:

6500 Ft

Neked ér ennyit egy fa, ami évtizedekig szolgál majd mindannyiunkat? Ne késlekedj, dönts okosan!

Válaszd ki Babafá(i)dat!

Kattints a lenti gombra, válaszd ki a Babafá(i)d, rendeld meg, és bízd ránk az erdősítést!
Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak tiszta levegőt a Babafával!

?

Akik már ültettek fát…

„Tavaly egy facebook hirdetésként jött velem szembe a Babafa oldala. Épp nem volt időm elolvasni, hogy Kik-Mik-Kicsodák, viszont biztos voltam benne, hogy bármit is csinálnak, csatlakozom hozzájuk. Az őszi volt az első faültetés amikor a Kislányomnak és az Unokaöcsémnek is ültettek Anikóék egy-egy korai juhart, amiről kaptunk képeket, koordinátákat is. A tavaszihoz is csatlakozni fogunk, ezzel egy kis öko-hagyományt teremtve maguknak és a kicsiknek.”

B. Evelin

„Harmadik gyermekünk születése alkalmából ültettünk a segítségetekkel egy fát. Ez a gondolat mindig is nagyon kedves volt számomra. Mivel saját fát ültetni nincs lehetőségünk, nagyon megörültem a Babafának. Az ültetésről kapott képeket és a szép, igényes emléklapot eltettem a kislányom emlékes dobozába. Tavaszra pedig már tervezem, hogy személyesen is meglátogatjuk a Mi fánkat.”

V. Nikoletta

A projektben együttműködő partnerünk a JÖN Alapítvány (teljes nevén: Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány), amely hazánk egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmács funkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt. Az alapítvány üzemelteti a Hulladékvadász.hu – hulladék témájú hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot.

A jelenleg fél-egyméter magas facsemetéket a Budakeszi Erdőben ültetjük el. Az ország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúrájának részeként az általuk folytatott fenntartható erdőgazdálkodás a természeti értékek megőrzését szolgálja, miközben lehetőséget biztosít az egészséges kikapcsolódásra: a parkerdőben évente több millió látogatói alkalmat regisztrálnak.

Gondoskodj te is a jövő generációiról, ajándékozz tiszta levegőt a Babafával és bízd ránk az erdősítést!

 

A 2020. őszi faültetésről szóló összefoglalónkat itt megtalálod.

 

Három gyermekes anyaként aggódva figyelem a klímaváltozás következményeit, cselekedni szeretnék, hogy lassítsuk a folyamatot. Ugyanakkor szerettem volna összekötni mindezt egy nagyon szép régi hagyománnyal, amely a jövőbe vetett hitet is jelképezi. Maradandó és környezettudatos ajándékban gondolkodtam, így született meg a Babafa brand, amely egyfajta válasz napjaink legfontosabb kihívására, úgy, hogy összefonódik benne régi idők hagyománya a jövőnek szóló üzenettel: a környezettudatosság életünk része kell legyen, újra kell építeni kapcsolatunkat a környezetünkkel, hogy gyermekeink és unokáink már bolygónkkal teljes harmóniában éljenek.

Mi a Babafa?

A Babafa a legjobb ajándék, amit a gyermekszületésre adhatunk. Facsemete, mely együtt nő a gyermekkel. Mindannyian tudjuk, hogy a fáknak mekkora jelentősége van, ha csak néhány példát említhetek:

A fák termelik annak a levegőnek a nagy részét, amit belélegzünk.
Egy felnőtt lombos fa annyi oxigént termel egy ciklusban, mint amennyit 10 felnőtt egy év alatt belélegez.
A fák nemcsak oxigént termelnek, hanem megtisztítják a levegőt, rengeteg levegőben lévő veszélyes részecskét köt meg: mint a szén-dioxid, nitrogén-dioxid, kén-dioxid.
Minden egyes hatalmas fa egy óriási széndioxid lerakat, hiszen tömegüket nem a talajból nyerik ki, hanem a szén-dioxid lekötésével.

Honnan jött?

Néhány évvel ezelőtt egy szolnoki nyugdíjas tanárnő mesélte nekem, hogy ők régen a városrészben megszületett gyerekek után ültettek egy fát. Ez az ötlet nagyon megtetszett nekem és mi is ültettünk a 3 gyerekünk után fákat. Azóta együtt nézzük, ahogy a fák velük együtt cseperednek.

Azt gondoltam, hogyan tudnám ezt az érzést a szülőtársaimnak is közvetítetni, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg. Így született a Babafa brand.

Ültess el egy fát a gyermekednek! A kezdeményezéssel azokat a szülőket szeretném megszólítani, akik számára fontos, hogy gyermekeink számára a Bolygót hogyan hagyjuk hátra.

Célom a szülőtársaim elérése minél szélesebb körben, faültetés ösztönzése.

Gyakran Ismételt Kérdések

Melyik fa lesz az enyém? Megtalálom a sajátomat?

A fákat külön nem jelöljük. Egy térképen jelöljük a Babafák ültetési helyét, ahoval ellátogathattok és kiválaszthatjátok a szívetekhez legközelebb állót.

Milyen fákból választhatunk?

A fák listáját szakemberek állítják össze, a meglévő faállományt veszik alapul és ehhez ajánlanak fa típusokat. A 2021. tavaszi Budakeszi Erdészet területére ezek közül a fák közül választhattok: kocsányos tölgy, molyhos tölgy, vadkörte, barkócaberkenye.

Részt vehetek az ültetésen?

Az ültetések a jelenlegi helyzetben nem nyilvánosak.

Mi történik, ha 1-2 év múlva elpusztul a babafám?

Ez előfordulhat, hiszen ismerjük a természetet, viszont a jó hír, hogy ezek a fák elég erősek ahhoz, hogy túléljenek. Az elszáradt fákat pótoljuk!

Kapcsolat

Ha kérdésed van, rendelnél, de nem tudod, hogyan, vagy van egy jó témaötleted, írj nekünk bátran. Ezt megteheted az alábbi űrlapon keresztül is

6 + 13 =