Barion Pixel

Ültess fát velünk MOST!

Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak tiszta levegőt a Babafával!

Az általad választott Babafával most Te is tehetsz azért, hogy bolygónk zöldebbé váljon és új fával/fákkal gazdagodjon egy csodálatos hazai erdő! 

Eleged van a szócséplésből? Itt az idő, most te is tehetsz valamit! Egyszerűen válassz ki egy facsemetét, és mi vállaljuk az erdősítést együttműködő partnereinkkel.

Október-november a faültetések időszaka!

Csatlakozz egy kattintással a Babafa 2020. őszi faültetéséhez, és legyél te is részese a változásnak!

Formáljuk együtt a jövőt!

?

Hozzuk helyre a hibáinkat, tegyünk együtt a jövőért MOST!

Soha nem látott ütemben irtják az erdőket szerte a világon, hogy növeljék a termőföldek méretét, ráadásul a klímaváltozás eredményeként több millió hektáron válnak az erdők a pusztító tűz martalékává. A fák és az összefüggő erdők számának csökkenése társadalmunkra is kihat: az egyre szennyezettebb levegő számos egészségügyi problémát, akár korai halálozást is okoz, és fokozza a klímaváltozás negatív következményeit.

a természet érintése
forest is for rest

Tudtad?

Egyetlen kifejlett fa egy ciklusa alatti oxigén kibocsátása 10 ember éves oxigén szükségletét fedezi. Ráadásul a fák jelentős mennyiségű szén-dioxid megkötésével tisztítják a levegőt. Babafáink kifejlődve akár emberek ezreit juttathatják tiszta levegőhöz! Civilizációnk fennmaradása a meglévő erdők megóvásán és az újak telepítésén múlik. Minél több fa vesz körül bennünket, annál tisztább levegőt lélegezhetünk be, ráadásul a káros anyagok mennyisége is csökken a légkörben.

Itt az idő!

A Babafák ültetése a 3500 hektáros Budapesti Erdészet fáinak rehabilitációját, a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaira való felkészítését szolgálja. Célunk, hogy segítsük a meglévő erdő regenerálódását, az erdő ökoszisztémájának javítását.

Az elültetett – jelenleg fél méteres – facsemeték néhány év múlva igazi erdőélményt nyújtanak, ráadásul látogathatók, így akár egy hangulatos családi pikniknek is remek helyszínei lehetnek, azzal az elégedettség érzéssel együtt, hogy aktívan tettünk az erdő gyarapodásáért. 

Megvásárolt Babafád helye a weboldalunkon és a Facebook oldalunkon megtalálható térképen is fel lesz tüntetve, a vásárlásról postai úton újrahasznosított papírból készülő Babafa Emléklapot küldünk Neked!
A Babafa erdővel kapcsolatos hírekről felületeinken folyamatos tájékoztatást adunk.

Szeretnél tenni azért, hogy utódainkra élhető bolygót hagyjunk? Mindenkinek, így neked is van felelősséged ebben!

Ne várj másokra, cselekedj most!

Bízd ránk a munkát!

A nagy változást hozó dolgok is apró lépéssel kezdődnek. Bizonyára te is nagyon elfoglalt vagy, ezért a Babafa csapata leveszi a válladról a faültetés terhét.

Veletek együttműködve Babafák sokaságát ültetjük, és a folyamat minden fázisában a környezetvédelem iránt elkötelezett, szakterületükön elismert emberekkel dolgozunk együtt. 

Mindez garantálja, hogy a Babafákból ültetett erdőink elérve a „felnőttkort”, valóban hozzájáruljanak klímánk helyreállításához.

Leinformálható partnerekkel, komoly szakemberekkel dolgozunk együtt, megvásárolt Babafád valóban jó kezekben lesz!

Kik vagyunk?

Mi, a Babafa csapata Hozzád hasonló édesanyák és édesapák vagyunk.

Olyan emberek, akik elhatároztuk, hogy kezünkbe vesszük a dolgokat és teszünk azért, hogy gyermekeinkre, unokáinkra ne egy ökológiai katasztrófa felé sodródó, hanem egy csodálatos kék bolygót hagyjunk – rengeteg zölddel. Egyre gyarapodó, tiszta levegőt és termékeny talajt biztosító, hűs árnyékot adó erdőkkel.

Együttműködő partnereinkkel nagyban gondolkodunk, de a megvalósításhoz a Te segítségedre is szükségünk van!

A JÖN Alapítvánnyal és a Budapesti Erdészettel együttműködve beszerezzük a fát, szakembereinkkel elültetjük és nyomon követjük Babafád fejlődését.

Te pedig segítségedért és támogatásodért cserébe egy gyönyörű, újrahasznosított papírból készült emléklapot is kapsz majd tőlünk, amit büszkén tehetsz ki a falra.

soil

Mit kell tenned?

Csupán 3 egyszerű lépés

=

Válassz egy (vagy akár több) Babafát!

=

Add meg az adataidat és utald el a végösszeget!

=

Érezd a szívedet átjáró jó érzést, és várd az emléklapod!


Az utalásod beérkezése után megszervezzük a faültetést. A faültetésről fényképeket fogunk feltenni az oldalunkra, és térképen is bejelöljük, hogy később személyesen is meglátogathasd Babafá(i)dat! 

Választható Babafák

Válaszd ki a facsemeté(i)det, és bízd ránk az erdősítést!
(A képek a fákat mutatják nagy korukban)

Vadkörte

Vadkörte

Kislevelű hárs

Kislevelű hárs

Korai juhar

Korai juhar

Gyertyán

Gyertyán

Madárcseresznye

Madárcseresznye

Mennyibe kerül?

1 db Babafa facsemetének kiültetésének megszervezése és megvalósítása, valamint az emléklapod elkészítése és postázása:

6500 Ft

Neked ér ennyit egy fa, ami évtizedekig szolgál majd mindannyiunkat? Ne késlekedj, dönts okosan!

Válaszd ki Babafá(i)dat!

Töltsd ki ezt a megrendelőlapot, és bízd ránk az erdősítést!
Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak tiszta levegőt a Babafával!

?

Megrendelőlap

A megrendelőlap kitöltése és beküldése után emailen elküdjük neked a JÖN Alapítvány számlaszámát, ahová a végösszeget utalhatod.

Az utalásod beérkezését követően elültetjük a fádat (évi két ültetés van: novemberben és márciusban), melyről email értesítést és kapsz. Küldjük a térképet és postai úton az emléklapod is.

Kérjük, figyeld a Promóciók és Spam mappákat is, a hello@babafa.hu címről fogjuk küldeni a maileket!

Gondoskodjunk együtt gyermekeink jövőjéről!
Köszönjük, hogy Te is csatlakozol hozzánk!

Melyik fát/fákat választod?

Kérjük, olvasd el az adatkezelési tájékoztatónkat: www.babafa.hu/adatkezelesi-tajekoztato

Hozzájárulás az adatok kezeléséhez (csak erre a célra)

9 + 12 =

A projektben együttműködő partnerünk a JÖN Alapítvány (teljes nevén: Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány), amely hazánk egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmács funkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt. Az alapítvány üzemelteti a Hulladékvadász.hu – hulladék témájú hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot.

A jelenleg fél-egyméter magas facsemetéket a Pilisi Parkerdőben ültetjük el. Az ország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúrájának részeként az általuk folytatott fenntartható erdőgazdálkodás a természeti értékek megőrzését szolgálja, miközben lehetőséget biztosít az egészséges kikapcsolódásra: a parkerdőben évente több millió látogatói alkalmat regisztrálnak.

Gondoskodj te is a jövő generációiról, ajándékozz tiszta levegőt a Babafával és bízd ránk az erdősítést!

Köszönjük, hogy a facsemeték ültetésében való közreműködéseddel te is hozzájárulsz ahhoz, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen! 

Fekete Anikó

alapító

Ökológiai lábnyom – Gyakran emlegetjük, de valójában mit is jelent?

  A klímaváltozás kapcsán nagyon gyakran hangzanak el bizonyos kifejezések, ezek közül is az egyik leggyakrabban használt az ökológiai lábnyom. Te is biztosan hallottad már, de el tudnád-e mondani, hogy mit jelenet? Sőt… tudtad-e, hogy ökológiai lábnyomunkat hat...

Zavar az avar? – Így hasznosítsd!

Csalhatatlanul itt az ősz, a reggelek már csípősebbek, napközben is bágyadtabban süt a nap, és a természet színeibe is egyre több rozsdabarna, vörös vegyül. A látvány mesés ilyenkor, ahogy haladunk az október felé, mind tarkább ruhát öltenek a fák és cserjék, szemet...

Kedvenc fám – Rajz ovisoktól

Augusztus végén ovisoknak hirdettünk rajzversenyt. Csodálatos rajzokat kaptunk az ország minden pontjáról, melyet ezúton is köszönünk! A pályázók munkáit a Facebook oldalunkon megtalálod erre a linkre kattintva. Elhiszed, hogy mosolyra fakaszt? Próbáld ki, szebb lesz...

De mi köze a Babafának a fákhoz?

http://carrie.hu/kornyezetbarat/de-mi-koze-a-babaknak-a-fakhoz/ Vendégszerzőként fogadjátok szeretettel cikkünket, ami a Carrie Magazinban található.

Piactéren kiállítottunk

Sokan szeretik megfogni, kipróbálni a termékeket vásárlás előtt. Az augusztusban megrendezett szolnoki vállalkozói piactéren erre is volt lehetőség, ahol kiállítóként jelen voltunk. Szily Nóra, a mélyinterjúk specialistája vezette a vállalkozó nőkkel a beszélgetést, a...

Tudtad, hogy a fák is kommunikálnak egymással?

Mi emberek, hajlamosak vagy az evolúció csúcsán álló fajként lebecsülni a többit. Azonban a tudomány rohamos fejlődésével egyre többet tudunk a körülöttünk lévő világról, a benne lévő élőlényekről, de már akár távoli galaxisokról is – és olykor egészen meghökkentő...

Amikor rádöbbensz…

A ház egyik legforgalmasabb, legtöbbet használt helyisége a fürdőszoba. Naponta többször is tesz-vesz az ember odabent, mígnem egy alkalommal más szemmel kezdtem nézni a fehér csempés, ám mindenféle kiegészítővel hangulatosabbá varázsolt helyiségre…  Szemügyre vettem...

5 tipp a sikeres faültetésért

Fákat különböző okokból mindig ültettek az emberek, vagy a terméséért, vagy esztétikai célok miatt, esetleg a homokos talajt akarták vele megkötni, mint a Kiskunságban, és még folytathatnánk a sort, ám az utóbbi időben egy újabb motívummal gyarapodott a lehetséges...

Úszunk a nyárban – és a műanyagban

Ugyan az idei nyár az elmúlt évektől eltérően eddig nem a hőségriadóval kísért forró júniusról szólt, azért előbb-utóbb csak megérkeznek a szárazabb, napsütéses napok, amikor másra sem vágyunk, mint hogy kiheveredjünk a vízpartra, esetleg a medence mellé, vagy a napot...

Vissza a gyökerekhez

Mit jelent számodra a fa? Észrevetted te is, hogy az elmúlt években zajló természeti és az ahhoz kapcsolódó társadalmi változások eredményeként újraértékelődni látszik viszonyunk a fákkal, az erdőkkel is? Az emberiség hajnalán, majd az azt követő évezredekben gyakran...

Kapcsolat

Ha kérdésed van, rendelnél, de nem tudod, hogyan, vagy van egy jó témaötleted, írj nekünk bátran. Ezt megteheted az alábbi űrlapon keresztül is

12 + 4 =