Ültess fát velünk MOST!

 

Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak tiszta levegőt a Babafával!

 

Az általad választott Babafával most Te is tehetsz azért, hogy bolygónk zöldebbé váljon és új fával/fákkal gazdagodjon egy csodálatos hazai erdő! 

 

Eleged van a szócséplésből? Itt az idő, most te is tehetsz valamit! Egyszerűen válassz ki egy facsemetét, és mi vállaljuk az erdősítést együttműködő partnereinkkel

 

Legközelebb márciusban ültetünk fákat.

 

Csatlakozz egy kattintással a Babafa 2021. tavaszi faültetéséhez, és legyél te is részese a változásnak!

 

Formáljuk együtt a jövőt!

 

?

Hozzuk helyre a hibáinkat, tegyünk együtt a jövőért MOST!

Soha nem látott ütemben irtják az erdőket szerte a világon, hogy növeljék a termőföldek méretét, ráadásul a klímaváltozás eredményeként több millió hektáron válnak az erdők a pusztító tűz martalékává. A fák és az összefüggő erdők számának csökkenése társadalmunkra is kihat: az egyre szennyezettebb levegő számos egészségügyi problémát, akár korai halálozást is okoz, és fokozza a klímaváltozás negatív következményeit.

a természet érintése
forest is for rest

Tudtad?

Egyetlen kifejlett fa egy ciklusa alatti oxigén kibocsátása 10 ember éves oxigén szükségletét fedezi. Ráadásul a fák jelentős mennyiségű szén-dioxid megkötésével tisztítják a levegőt. Babafáink kifejlődve akár emberek ezreit juttathatják tiszta levegőhöz! Civilizációnk fennmaradása a meglévő erdők megóvásán és az újak telepítésén múlik. Minél több fa vesz körül bennünket, annál tisztább levegőt lélegezhetünk be, ráadásul a káros anyagok mennyisége is csökken a légkörben.

Itt az idő!

A Babafák ültetése a 3500 hektáros Budapesti Erdészet fáinak rehabilitációját, a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaira való felkészítését szolgálja. Célunk, hogy segítsük a meglévő erdő regenerálódását, az erdő ökoszisztémájának javítását.

Az elültetett – jelenleg fél méteres – facsemeték néhány év múlva igazi erdőélményt nyújtanak, ráadásul látogathatók, így akár egy hangulatos családi pikniknek is remek helyszínei lehetnek, azzal az elégedettség érzéssel együtt, hogy aktívan tettünk az erdő gyarapodásáért. 

Megvásárolt Babafád helye a weboldalunkon és a Facebook oldalunkon megtalálható térképen is fel lesz tüntetve, a vásárlásról postai úton újrahasznosított papírból készülő Babafa Emléklapot küldünk Neked!
A Babafa erdővel kapcsolatos hírekről felületeinken folyamatos tájékoztatást adunk.

Szeretnél tenni azért, hogy utódainkra élhető bolygót hagyjunk? Mindenkinek, így neked is van felelősséged ebben!

Ne várj másokra, cselekedj most!

Bízd ránk a munkát!

A nagy változást hozó dolgok is apró lépéssel kezdődnek. Bizonyára te is nagyon elfoglalt vagy, ezért a Babafa csapata leveszi a válladról a faültetés terhét.

Veletek együttműködve Babafák sokaságát ültetjük, és a folyamat minden fázisában a környezetvédelem iránt elkötelezett, szakterületükön elismert emberekkel dolgozunk együtt. 

Mindez garantálja, hogy a Babafákból ültetett erdőink elérve a „felnőttkort”, valóban hozzájáruljanak klímánk helyreállításához.

Leinformálható partnerekkel, komoly szakemberekkel dolgozunk együtt, megvásárolt Babafád valóban jó kezekben lesz!

Kik vagyunk?

Mi, a Babafa csapata Hozzád hasonló édesanyák és édesapák vagyunk.

Olyan emberek, akik elhatároztuk, hogy kezünkbe vesszük a dolgokat és teszünk azért, hogy gyermekeinkre, unokáinkra ne egy ökológiai katasztrófa felé sodródó, hanem egy csodálatos kék bolygót hagyjunk – rengeteg zölddel. Egyre gyarapodó, tiszta levegőt és termékeny talajt biztosító, hűs árnyékot adó erdőkkel.

Együttműködő partnereinkkel nagyban gondolkodunk, de a megvalósításhoz a Te segítségedre is szükségünk van!

A JÖN Alapítvánnyal és a Budapesti Erdészettel együttműködve beszerezzük a fát, szakembereinkkel elültetjük és nyomon követjük Babafád fejlődését.

Te pedig segítségedért és támogatásodért cserébe egy gyönyörű, újrahasznosított papírból készült emléklapot is kapsz majd tőlünk, amit büszkén tehetsz ki a falra.

soil

Mit kell tenned?

Csupán 3 egyszerű lépés

=

Válassz egy (vagy akár több) Babafát!

=

Add meg az adataidat és utald el a végösszeget!

=

Érezd a szívedet átjáró jó érzést, és várd az emléklapod!


Az utalásod beérkezése után megszervezzük a faültetést. A faültetésről fényképeket fogunk feltenni az oldalunkra, és térképen is bejelöljük, hogy később személyesen is meglátogathasd Babafá(i)dat! 

Választható Babafák

Válaszd ki a facsemeté(i)det, és bízd ránk az erdősítést!
(A képek a fákat mutatják nagy korukban)

Vadkörte

Vadkörte

Kislevelű hárs

Kislevelű hárs

Korai juhar

Korai juhar

Gyertyán

Gyertyán

Madárcseresznye

Madárcseresznye

Mennyibe kerül?

1 db Babafa facsemetének kiültetésének megszervezése és megvalósítása, valamint az emléklapod elkészítése és postázása:

6500 Ft

Neked ér ennyit egy fa, ami évtizedekig szolgál majd mindannyiunkat? Ne késlekedj, dönts okosan!

Válaszd ki Babafá(i)dat!

Töltsd ki ezt a megrendelőlapot, és bízd ránk az erdősítést!
Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak tiszta levegőt a Babafával!

?

Megrendelőlap

A megrendelőlap kitöltése és beküldése után emailen elküdjük neked a JÖN Alapítvány számlaszámát, ahová a végösszeget utalhatod.

Az utalásod beérkezését követően elültetjük a fádat (évi két ültetés van: novemberben és márciusban), melyről email értesítést és kapsz. Küldjük a térképet és postai úton az emléklapod is.

Kérjük, figyeld a Promóciók és Spam mappákat is, a hello@babafa.hu címről fogjuk küldeni a maileket!

Gondoskodjunk együtt gyermekeink jövőjéről!
Köszönjük, hogy Te is csatlakozol hozzánk!

Melyik fát/fákat választod?

Kérjük, olvasd el az adatkezelési tájékoztatónkat: www.babafa.hu/adatkezelesi-tajekoztato

Hozzájárulás az adatok kezeléséhez (csak erre a célra)

3 + 5 =

A projektben együttműködő partnerünk a JÖN Alapítvány (teljes nevén: Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány), amely hazánk egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmács funkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt. Az alapítvány üzemelteti a Hulladékvadász.hu – hulladék témájú hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot.

A jelenleg fél-egyméter magas facsemetéket a Pilisi Parkerdőben ültetjük el. Az ország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúrájának részeként az általuk folytatott fenntartható erdőgazdálkodás a természeti értékek megőrzését szolgálja, miközben lehetőséget biztosít az egészséges kikapcsolódásra: a parkerdőben évente több millió látogatói alkalmat regisztrálnak.

Gondoskodj te is a jövő generációiról, ajándékozz tiszta levegőt a Babafával és bízd ránk az erdősítést!

Köszönjük, hogy a facsemeték ültetésében való közreműködéseddel te is hozzájárulsz ahhoz, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen! 

Fekete Anikó

alapító

Ég veled, 2020!

Fura év volt 2020. Ugye, te is várod már a végét? Ugyanakkor – ahogyan a sötétség sem értelmezhető a fény nélkül – azt sem jelenthetjük ki, hogy ne hozott volna magával ez az esztendő jó dolgokat is. Az év végén gyakori az összegzés, amikor átgondoljuk, mi minden...

Decemberi rajzpályázatunk nyertesei

Van egy fa a világon, amit szinte mindenki ismer és szeret. A karácsonyfa – számos mese főszereplője, gyermekkorunk karácsonyainak egyik legszebb emléke – kivételes helyet foglal el a szívünkben. Decemberi rajzpályázatunkban az általános iskolás gyermekeket...

5 tipp, hogyan csökkentsd háztartásodban a hulladékot

Ha elmúltál mondjuk 30 éves és visszaemlékszel gyermekkorodra, akkor talán az is felrémlik, hogy mintha kevesebb lett volna a szemét a köztereken, ritkábban telt meg otthon a szemetes, és az illegális hulladéklerakók sem sorakoztak olyan sűrűn egymás mellett a...

Megérkezett az erdőbe az első Babafa-csapat

Nem is zárulhatott volna jobban az év számunkra, mint hogy sikeresnek bizonyult első "Ültess fát most!" akciónk. Várakozáson felüli létszámban jelentkeztek a családok, anyukák, apukák, nagyszülők, hogy sok-sok babafával szaporítsák az egyik hazai erdészet fáinak...

Nálatok mi kerül a fa alá?

Hamarosan itt a karácsony, az év talán legjobban várt ünnepe kicsik és nagyok számára. Csúcsra pörögtek az eladások – még ha ez a járvány miatt el is marad az előző évek bevásárlási rohamainak kiugró eredményeitől -, a figyelmeztetések ellenére tömve vannak az...

Hátraarc a változás kapujában?

Emlékeztek még az idei tavaszra? A félelemtől megbénult országra, amikor hazánkba is megérkezett a koronavírus, és szorongva figyeltük az emelkedő esetszámokat - pedig hol voltunk még akkor a napi sokezertől -, miközben előbb Kína, majd pár hét csúszással Olaszország...

Kicsi a csikk, de szennyező

A cigarettázás kényes téma. Amíg a nem dohányzók úgy érzik, joguk van a tiszta levegőhöz az utcán, akár a buszmagállóban várakozva is, addig a dohányosok az egyre szaporodó szabályozások hatására egyre több helyre érzik kiszorítva magukat. A helyzet nem könnyű, hiszen...

Ökológiai lábnyom – Gyakran emlegetjük, de valójában mit is jelent?

  A klímaváltozás kapcsán nagyon gyakran hangzanak el bizonyos kifejezések, ezek közül is az egyik leggyakrabban használt az ökológiai lábnyom. Te is biztosan hallottad már, de el tudnád-e mondani, hogy mit jelenet? Sőt… tudtad-e, hogy ökológiai lábnyomunkat hat...

Zavar az avar? – Így hasznosítsd!

A ház egyik legforgalmasabb, legtöbbet használt helyisége a fürdőszoba. Naponta többször is tesz-vesz az ember odabent, mígnem egy alkalommal más szemmel kezdtem nézni a fehér csempés, ám mindenféle kiegészítővel hangulatosabbá varázsolt helyiségre…  Szemügyre vettem...

Kedvenc fám – Rajz ovisoktól

Augusztus végén ovisoknak hirdettünk rajzversenyt. Csodálatos rajzokat kaptunk az ország minden pontjáról, melyet ezúton is köszönünk! A pályázók munkáit a Facebook oldalunkon megtalálod erre a linkre kattintva. Elhiszed, hogy mosolyra fakaszt? Próbáld ki, szebb lesz...

Kapcsolat

Ha kérdésed van, rendelnél, de nem tudod, hogyan, vagy van egy jó témaötleted, írj nekünk bátran. Ezt megteheted az alábbi űrlapon keresztül is

11 + 13 =