Nálatok mi kerül a fa alá?

dec 14, 2020 | Zöld tippek

Hamarosan itt a karácsony, az év talán legjobban várt ünnepe kicsik és nagyok számára. Csúcsra pörögtek az eladások – még ha ez a járvány miatt el is marad az előző évek bevásárlási rohamainak kiugró eredményeitől -, a figyelmeztetések ellenére tömve vannak az üzletek.

Ilyenkor jól jön egy kis önmérséklet és tudatosság. 

A környezetemben egyre inkább azt tapasztalom, hogy sokan próbálják magukról lerázni az önálló gondolkodást gyakran szándékosan gúzsba kötő média manipulációit, az érzelmekre hatni akaró marketingfogások vásárlásra ösztönző üzeneteit és tudatosan tervezik meg kiadásaikat a saját indokolt szükségleteik szerint, legyen szó akár élelmiszervásárlásról, akár ajándékokról.

Ha valamikor, hát most aztán tényleg figyelni kell. A cégek a lanyha év közbeni kereslet miatt igyekeznek az esztendő utolsó heteiben minél magasabbra tornázni a profitot. Szuper akciókkal, ráadás ajándékokkal, extra kedvezményekkel csábítanak, cserébe tovább halmozhatjuk otthonunkban a sokszor impulzusvásárlás során beszerzett termékeket, melyek egy részéről a vásárlásösztönző ravaszágok ködének szétoszlása után kiderül, hogy igazából nincs is rá szükségünk.

Mielőtt nyakunkba vennénk a várost vagy elvesznénk az online áruházak kínálatában, gondoljuk át, hogy mire van ténylegesen szükségünk, vagy kinek mit szánnánk ajándékba. Ha nem tudjuk, még mindig jobb megkérdezni, mire vágyik szerettünk, mint egy rosszul választott ajándékkal mellélőni.

Nagyon jó látni, hogy különböző hashtag-ek alatt (#vegyélhazait, #véddahazait) arra próbálják inspirálni az embereket, hogy vásárlásaikkal a hazai vállalkozókat kistermelőket, őstermelőket támogassák. Rájuk különösen igaz, hogy valódi értéket állítanak elő, kiváló alapanyagokból. Ha pártolod a kezdeményezést, akkor a hazai gazdaságot, magyar családokat támogatod.

Ha olyan ajándékot keresel, amely megfelel a fenti kritériumoknak, akkor remek választás lehet valamelyik Babafás termék (https://www.babafa.hu/webshop/)  vagy maga a babafa (https://www.babafa.hu/ajandekozz-babafat/). Hogy miért? Mert figyelünk arra, hogy termékválasztékunkat úgy alakítsuk ki, hogy előállításuk minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon, a hozzájuk felhasznált anyagok pedig környezetbarátak legyenek, partnereink pedig magyar kisvállalkozók, zömében kisgyermekes családanyák.

A babafa pedig nem csupán egy fa. Annál jóval több: a jövőbe vetett remény, hűsítő árnyék, éltető oxigén, egy élet, amelynek sorsa összefonódik a gyermekével, akinek ajándékozták. Használd ki ezeket a hónapokat, hiszen az őszi, téli időszak ideális a faültetéshez, amely akár egy nagyon szép közös élmény is lehet.

Hogy még emlékezetesebbé tegyük az ajándékozást, ha babafát rendelsz tőlünk, egy névre szóló emléklapot is küldünk, amelyet becsempészhetsz a karácsonyfa alá.

Nézz szét nálunk, válogass, karácsonyig még megérkezik rendelésed!