Időkapszula

A Babafa Időkapszula egyedi és örök életre szóló személyes ajándék, amely összeköti a múltat, a jelent és a jövőt, erősíti a családi kapcsolatokat, évtizedeken átívelő érzelmi szálakkal köti össze a generációkat. Valódi, mély érzelmeket, komoly értékeket közvetít egy olyan korban, amikor az igazán maradandó dolgok kiveszőben vannak.

?
Az idő szorítása

Te is az idő szorításában élsz?

Néha szeretnénk megállítani a pillanatot. Szeretnénk örökkévalóvá tenni a fontos és emlékezetes dolgokat, hogy később megoszthassuk másokkal is. Gyermekeinkkel, unokáinkkal. A „használd és dobd el” világában egyre jobban vágyunk mindarra, ami tartós és értékes, amelyek igazi nyomot hagynak életünkben.

A mai gyerekek már ritkán nézegetnek papírfotókat, emléktárgyakat. Sok, számunkra fontos emlék a családról csupán virtuálisan létezik: felhőben, pendrive-on, winchesteren. Mintha nem is lennének igazán, ugye? Így a család története, a múlt emlékei lassan ködbe vésznek. Ami viszont kézbe vehető, akár 50 év múlva is, az visszarepít a múltba, megfakult emlékeket tesz újra színessé, érzelmeket közvetít.

Talán éppen ezért egyre nagyobb az igény arra, ami örök értékeket hordoz, ami generációk egymásutánjának is örömöt szerezhet, ami elgondolkodtató és felemelő.

Kapcsold össze a múltat és a jövőt a jelenben

Üzenet a múltból, üzenet a jövőnek. Életre szóló élménnyel teheted még emlékezetesebbé az igazán fontos eseményeket, ha időkapszulát ajándékozol.

Időkapszula
$

Gyűjtsd össze gyermeked első éveinek legkedvesebb tárgyait, rajzokat, kedves emlékeket, a legkedvesebb fényképet stb. és rejtsd el a Babafa Időkapszulában. Írj mellé néhány sort, fogalmazd meg érzéseid, és bontsátok fel együtt gyermeked 18. születésnapján!

$

Esküvőre készültök? Rejts bele egy szép esküvői fotót, a meghívót, barátok üdvözlő kártyáit, magadnak és egymásnak tett fogadalmatokat. Vegyétek elő az 5. házassági évfordulótokon! Éljétek át újra életetek legszebb pillanatait!

$

Üzenj jövőbeli énednek! Írd le milyenné szeretnél válni, álmodd meg a jövődet!  Rejtsd mellé azokat a tárgyakat, amelyek valami miatt komoly érzelmi értékkel bírnak számodra! Nyisd fel a Babafa Időkapszulát mondjuk 10 év múlva, találkozz egykori önmagaddal!

$

Unokád született? Egyszer ő is felnőtt lesz! Ki tudja, mit hoz az élet: akár vele leszel ekkor, akár nem, ha most összeállítasz neki egy Babafa Időkapszulát, csodálatos élménnyel ajándékozod meg, amikor évekkel később kibontja a Nagyitól kapott Időkapszulát.

Létezhet ennél szebb (fizikai) ajándék?!

Talán már régóta tervezed, hogy üzensz a jövőnek, de nem találtál igazán méltó, alkalmas eszközt a tárolásra. A Babafa megkönnyíti a dolgod, és garantálja, hogy az Időkapszulába rejtett tárgyak és üzenetek – bármikor is nyisd fel – sértetlenül, változatlan állapotban kerülnek elő. A Babafa Időkapszula kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül, időtálló. Rejtsd el egy biztos helyre az időkapszulát, de ne a föld alá! A földnek nincs szüksége arra, hogy elásd!

Értéket teremtünk

Mindannyian voltunk gyerekek, izgatottan böngésztük sokszor szüleink, nagyszüleink régi tárgyait, emlékeit. Ilyenkor összekapcsolódtunk családunk múltjával.

Felnőve sem felejtettük el ezeket a csodálatos élményeket, ráadásul ma már gyermekeink is vannak. 

Mi, a Babafa csapata fontosnak tartjuk saját családunkban is az összetartozás érzésének erősítését, a generációk közötti folytatólagos kapcsolat ápolását. Ha hiányzik is az életünkből a családi háttér biztonsága itt az idő, hogy ezt felismerjük és megteremtsük azt a légkört, amire mindig is vágytunk. különösen napjainkban, amikor a társadalom újra felismerte a család, mint egység jelentőségét, hiszen ez ad alapot, identitásérzést az életünkhöz.

forest is for rest

Ezeket gondold át

Kinek szeretnél ajándékot adni? Mikor szeretnéd, ha felbontaná?

Gondold át, tervezd meg, hogy mi mindent rejtesz el majd a Babafa Időkapszulában!

Az átadás időpontjáig őrizheted Te magad is, de rábízhatod a megajándékozottra is, azzal a kéréssel, hogy mikor nyissa fel.

Csak a képzeleted szab határt!

Mit kell tenned?

Csupán 3 egyszerű lépés

=

Vásárolj egy (vagy több) Időkapszulát!

=

Add meg az adataidat és utald el a végösszeget!

=

Már el is kezdheted tervezgetni, mit rejtesz majd a hamarosan megérkező Időkapszulába! A futár nemsokára érkezik!

 

Rendeld meg a Babafa Időkapszuládat, üzenj a jövőbe!

Időkapszula

Köszönjük, hogy a Babafa facsemeték ültetésében való közreműködéseddel és az Időkapszulán keresztül történő érték-átadással te is hozzájárulsz ahhoz, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen!

Fekete Anikó

alapító

Bölcsődei Babafák

Meggyőződésünk, hogy már bölcsődés kortól fontos a gyermekek környezettudatosságának formálása. Örömmel ajánlottunk fel 2 Babafát a Somvirág Bölcsődébe, melyet szorgos kezek ültettek el.

Biztos tudod, hogy mi kerülhet a szelektívbe?

Alighogy megszületünk, életünk első napjaiban találkozunk a műanyagokkal. A babagondozás kellékei (cumi, cumisüveg, hintőporos stb. flakonon és így tovább), a játékok jelentős része műanyagból készül, ez pedig – ahogyan az utóbbi évek kutatásaiból kiderül – ha kis...

Ami elromolhat, azt el is rontjuk? Fecskementésre fel!

Miközben a Kárpát-medencébe érkezésünk óta harmóniában éltünk a különböző itt honos fecskefajokkal, napjainkra egy igen szomorú kép kezd kirajzolódni. Az, hogy a hazai fecskeállomány a 2000-et követő évtizedben összeomlott, nem egyetlen dologra vezethető vissza, ám...

Babafákat ültettünk Szolnokon

A Föld napjával egy időben 75 Babafát ültetett el 50 család. Szülők és nagyszülők ültettek el kocsányos tölgy és szürkenyár Babafákat Szolnokon a Pletykafalu városrészben. Az ültetésre Szalay Ferenc polgármester és Dr. Kállai Mária képviselő asszony is kilátogatott és...

2021. tavaszi Babafák

Elültettük a családok által megrendelt Babafákat a Budakeszi Erdőben! Nagy örömünkre egyre többen kéritek, hogy ültessük el Babafátokat. Legközelebb 2021. novemberében lesz ültetés!

Tisztítsuk meg a Tiszát!

A Babafa más helyi vállalkozásokkal együtt örömmel csatlakozott a Tisztítsuk meg a Tiszát! felhívásra. A mi csapatunk a Zagyva partot tisztította jó időben és jó hangulatban!  

Fecskefészkek óvodákban

Három óvodába ajándékoztunk fecskefészkeket tavasszal. Így az óvodások megfigyeléseket tudnak végezni, közelebb kerülnek a fecskék életéhez. Bízunk benne, hogy lakók is fognak bele érkezni! A képek forrása és a cikk elérhető ezen a linken:...

Itt a tavasz fotópályázat eredményhirdetés

Itt a tavasz! fotópályázat  - EREDMÉNYHIRDETÉS A zsűri döntése alapján 1. Tóth Imre: Méhecske virággal 2. Lipták László: Ébredések IV. 3. Bárdos Tamás: Hóvirág A közönségdíjat Krizsány Zsuzsanna Bettina: Barack c. fotója kapta. A nyereményeket a Babafa, a Húshagyók...

Fecskefészek kihelyezési fortélyok, avagy hogyan segítsünk jól

Kicsit sarkosan fogalmazva kétféle ember van. Aki leveri a fecskefészket és aki védi, óvja, mert tisztában van vele, milyen hasznosak ezek a madarak. Persze lehetne tovább boncolgatni, hogy van, aki szereti ugyan a fecskét, de nehezen viseli a jelenlétét a madárpiszok...

Tippek fogyatkozó légivadászaink, a fecskék megmentéséhez

Ha megkérünk egy kisgyermeket, hogy soroljon fel néhány madarat, a fecske biztosan elhangzik. Az égen kecsesen cikázó fecske végig kíséri gyermekkorunkat, hiszen az f betű tanulásakor több tucatszor rajzoltuk a fecskevonalat, mondókák, szólások, versek idézik meg ezt...

Kapcsolat

Ha kérdésed van, rendelnél, de nem tudod, hogyan, vagy van egy jó témaötleted, írj nekünk bátran. Ezt megteheted az alábbi űrlapon keresztül is

15 + 4 =