A Földet nem apáinktól örököltük

máj 26, 2020

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – szól a híres környezetvédelmi aktivistától, David Browertől származó mondás.

Ha ezt a blogbejegyzést olvasod, akkor valószínűleg Te is egyike vagy azon embereknek, akik akár belső indíttatásból, akár a környezetünkben zajló folyamatok láttán, vagy valakinek a hatására igyekeznek környezettudatosan élni. Már nem passzívan sodródsz a mindennapokban, már nem vagy könnyen manipulálható a reklámok által, hanem tudatosan olyan megoldásokat keresel, olyan döntéseket hozol, amelynek egyik fókuszában bolygónk ökoszisztémájának védelme áll.

A Babafa csapata olyan lelkes és elhivatott emberekből, elsősorban nőkből és családanyákból áll, akik nyitottak a változásokra, életük irányítását a saját kezükbe vették. Fontosnak tartják, hogy gyermekeik egy biztonságos, egészséges, ökotudatos társadalomban nőjenek fel, ahol a természetet nem leigázzák, hanem összhangban élnek vele.

Akik nyitott szemmel járnak, felismerték, hogy minden egyes cselekedetünk kisebb vagy nagyobb mértékben hatással van a világra, a környezetünkre. Mivel az elmúlt évtizedekben bolygónk robbanásszerűen gyarapodó népessége hatalmas mértékben kizsákmányolja erőforrásainkat – gondoljunk akár a vízre, talajra, fára, vagy éppen az ásványkincsekre -, ahhoz, hogy elkerüljük a modern civilizáció összeomlását és legalábbis mérsékeljük a klímaváltozásból fakadó természeti csapásokat, elengedhetetlen, hogy tudatosan törekedjünk a fenntarthatóságra! Minél többen vagyunk, annál jobb!

A környezettudatos életmód elsajátítása már kisgyermekkorban nagyon fontos, érdemes tehát már a kezdetektől mellőzni a rengeteg műanyagot és helyettük természetes anyagokból készült tárgyakkal körülvenni a kicsiket. Ehhez nagyszerű kiindulópont a Babafa oldala, ahol gondosan összeállított termékpalettáról válogathatsz! Mi magunk is elégedetten használjuk ezeket a termékeket a mindennapokban.

Választásaink meghatároznak minket, és meghatározzák jövőnket. Ha a Babafa facsemetéi közül vásárolsz, kétszeresen teszel jót: egy igazán egyedi, szimbolikus jelentéssel is bíró ajándékkal köszöntesz egy új életet, míg a facsemeték után befolyt összeg 20 százalékából mi magunk is fát ültetünk. Ökotermékeinkből választva pedig biztos lehetsz abban, hogy valamennyi természetes anyagból készül, amelyek a háztartásba kerülve semmiféle káros anyagot nem juttatnak a környezetükbe vagy használójuk szervezetébe. Igényes, biztonságos és dekoratív termékeink között válogatva a család minden tagja számára találhatsz remek ajándékot!

Térj vissza hozzánk, légy te is tagja a Babafa egyre növekvő közösségének !